Както се реши на Конгреса в Плевен, България 2008 г., всяка година стартира нова Veterans World Cups.  ICCF Veterans World Cup 4 се организира от Шотландската ФКШ (SCCA) от името и в сътрудничество с ICCF.

Първият етап на  4 ICCF Veterans World Cup ще стартира на 01.09.2011 г.Както и предишните две издания, турнирът ще премине през три етапа, което ще позволи на играчите от груповия етап да се класират за Полуфинал и Финал. Броят им ще зависи от  общия брой на подадените заявки, но на всеки стадий групите ще се състоят от 13 състезателя (12 партии), които ще се играят на сървъра с контрола 10 хода за 40 дена и с продължителност 18 месеца.

Право на участие имат всички кореспондентни шахматисти, които в момента на началната дата са навършили 60 и повече години. Броят на заявените групи от един играч е неограничен, но при класиране той няма да има право да вземе участие в повече от две полуфинални и една финална групи.

Заявките си изпращайте до Александър Парушев – altepar@bgnet.bg  (желателно с копие до alteparchess@gmail.com ). Те трябва да съдържат имената на играча, дата на раждане, E-mail адрес, ICCF ID и текущ рейтинг. Краен срок – 21.06.2011 г. Такса – 30  лв.