ICCF Diamond Jubilee Webserver World Cup 18

ICCF съвместно с Полската Шахматна Федерация обявяват  ICCF World Cup Diamond Jubilee World Cup 18 Webserver в памет на Witold Bielecki.  Главен организатор е  Комисията по Кореспондентен шах към Полската Шахматна Федерация, а Главен Турнирен Ръководител (CTL) - Mariusz Wojnar.

РЕГЛАМЕНТ НА ТУРНИРА: Турнирът ще се играе на ICCF Webserver и ще се проведе в три етапа. Броят на промоциите ще зависи от общия брой на получените заявки, но групите на всеки етап ще се състоят от по 13 играча (12 партии). Играе се на сървъра с контрола 10 хода за 50 дена. Турнирът ще важи за покриване на норми. Разпределението на състезателите в предварителните групи и полуфиналите ще се извърши на случаен принцип, като доколкото е възможно ще се вземат предвид и географското разпределение и по възможност изравняването на средния рейтинг на групите. Турнирът ще започне на 30.10.2011, като всички предварителни групи трябва да завършат на 01.06.2013. Всички незавършили до тази дата партии, които имат значение за промоция, ще бъдат присъждани. Заинтересованите състезатели трябва да изпратят не по-късно от 15.06.2013 запис на партиите, анализ и претенции за резултат на Турнирния си директор (TD) за присъждане, което ще бъде организирано така, че на 15.07.2013 да се знаят всички играчи, които продължават в следващия етап.  

ПРОМОЦИИ: Първите двама от всяка Прелиминарна група продължават в Полуфиналите за Световната Купа. Въпреки че броят на Прелиминарните групи, в които всеки състезател може да участва, е неограничен, то един играч няма да има право да участва в повече от две Полуфинални групи, както и заема само едно място във Финала, независимо от броя на постигнатите промоции.

НАГРАДИ: Предвидена е парична награда от 2000 за първите 4 състезатели (1000€; 600€; 300€; 100€), без тай-брек, както и допълнителни награди – книга за всеки победител в Прелиминарните групи. В допълнение,  състезателите, квалифицирали се за Финалите на World Cup 16 и 17 имат право да участват в Полуфиналите  на World Cup 18, а победителите в World Cup 16 и 17  имат право да вземат участие направо във Финала на World Cup 18.

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ:Заявки за участие се подават чрез Националните Федерации. Един състезател може да подаде заявки за участие в повече от една група. Те  трябва да съдържат имената на играча, валиден E-mail адрес, ICCF ID и текущ рейтинг. Заявките  - след внасяне на турнирната такса! – изпращайте на Александър Парушев, altepar@bgnet.bg (желателно с копие до alteparchess@gmail.com ) най-късно до 15.08.2011. Таксата за участие е 30 лв.за участие в една група.  Банковата сметка е Банка ДСК - Клон Плевен, BG88STSA93000013460748, код STSABGSF.