Стартира  6 Световна купа за ветерани (6th ICCF Veteran’s World Cup).
Както и при предишните турнири, състезанието ще се проведе в три етапа - квалификации, полуфинали и финал. Първият етап  ще започне на 1 септември 2013 година. Предвижда се групите на всеки етап да се състоят от 13 играчи (12 партии) . Ще се играе на уебсървъра на ИКЧФ при контрола 10 хода за 40 дни. Продължителността на турнирите на всеки етап ще бъде 18 месеца с фиксирана дата за приключване, посочена в самото начало.
В 6 Световна купа на ИКЧФ за ветерани имат право да участват всички играчи, които са навършили 60 или повече години към началната дата на турнира. Въпреки че броят на предварителните групи, в които всеки играч може да участва, е неограничен, то един състезател ще се класира най-много за две полуфинални групи или за едно място във финала.
Играчите могат да подават заявки чрез своите национални федерации. Заявката трябва да съдържа името на играча, дата на раждане, имейл адрес, ICCF ID и текущ рейтинг. Краен срок за получаване на заявките от организаторите е 01.08.2013.
Таксата за участие е 30 лв. Заявки (след заплащане на турнирната такса!) изпращайте на Александър Парушев - altepar@bgnet.bg (желателно с копие до alteparchess@gmail.com) или Златин Стоянов - zlatinchess@abv.bg , най-късно до 24.07.2013.