Петьо Маринов е избран за 3-ти мандат за Президент на БФКШ

За плевенчанина гласуваха 14 шахматни клуба , а опонента му гм Николай Нинов получи едва 3 гласа

На 25 август 2012 г. от 11.00 часа в конферентна зала на хотел Ростов, град Плевен се проведе редовно Общо отчетно-изборно събрание на БФ по кореспондентен шахмат. Присъстваха делагати от 17 клуба, от общо 19 членове на БФКШ.

Специални гости на откриването бяха кмета на Плевен Проф.Д-р Димитър Стойков и председателят на ОС Плевен – Дарин Ангелов, които наградиха призьорите от първенствата от вътрешният и международният календар на Федерацията. Плакети и дипломи за заслужили майстори на спорта по кореспондентен шах получиха Георги Сапунджиев , Димитър Карапчански и Александър Куртенков , а за майстори на спорта – Светла Йорданова, Никола Антонов , Борислав Калчев и Атанас Куртенков . Играч на 2011 година стана гм Валентин Йотов от Плевен.

От страна на БФКШ , президента на федерацията Петьо Маринов награди с уникални шахматни комплекти от мача за световната титла Топалов-Ананд , първите мъже на Плевен. Проф.Д-р Димитър Стойков получи плакет ,с който се награждава Община Плевен „За заслуги в развитието на кореспондентният шахмат в България „.

В приветствието си към кореспондентните шахматисти кмета на Плевен Проф.Д-р Димитър Стойков обяви ,че самият той има афинитет към шахмата и има сериозни успехи срещу компютърни програми, което заслужи аплодисментите в залата.

Председателят на събранието Проф.Сапунджиев откри събранието и покани президента на БФКШ да представи отчета на УС на БФКШ за периода 2009-2012. След това председателят на КС Петко Петков прочете своят доклад за финансовата дейност на федерацията .Бяха приети единодушно отчетите на УС и КС на БФКШ. Бяха направени промени в Устава на БФКШ , като бяха увеличени членовете на УС от седем на девет.

Безспорно най-важната точка от дневният ред на събранието беше избора на президент и ръководни органи на федерацията.

Бяха представени две кандидатури – на досегашният президент Петьо Маринов и на един от най-силните кореспондентни шахматисти ГМ Николай Нинов от Пазарджик. Кандидатите изложиха своите програми и отговаряха да въпроси от делегатите. Събранието протече в коректен дух и без излишни емоции. Гласуването беше тайно. След преброяването на бюлетините стана ясно, че за Петьо Маринов са гласували 14 шахматни клуба , а за опонента му гм Николай Нинов - 3 шахматни клуба.

Така за 3-ти пореден мандат за Президент на БФКШ е избран Петьо Маринов.

Новият президент предложи управителен съвет в състав : Георги Сапунджиев-вицепрезидент , Александър Парушев – секретар , Николай Йорданов ,връзки с клубовете , Евтим Стефанов – връзки с неправителствени организации и проекти , Васил Илиев – детско-юношески шахмат ,Тошко Кирков – Етична комисия , Ваньо Стойнов –администратор и Красимир Бочев –точкуване към МФВС и Контролен съвет в състав : председател адв.Венцислав Нинов и членове д-р Атанас Мърмаров и Илия Кръстев.

„Днес спечели българският кореспондентен шахмат ! Делегатите на ОС дадоха една много точна оценка за работата на УС през последните години. Благодаря на всички за подкрепата .Ще се постарая да оправдая както и досега Вашето доверие !” Петьо Маринов