Отбор с дебютанти изненадващо спечели 14 ДОП
„Хармония” – Шабла е новият отборен шампион на България по кореспондентен шах. Състезателите от малкия черноморски град събраха 9.5 точки и изпревариха с 0.5 втория „Враца”. Трети е „Спартак Плевен 21” с 8.5 точки.
Успехът на „Хармония” може да се приеме като изненада, предвид факта, че клубът от Шабла участва с трима абсолютни дебютанти – Христо Жечев, Христо Димов и Цветомир Димитров. Те обаче постигнаха добри индивидуални резултати, а титлата бе спечелена най-вече благодарение на убедителния успех срещу „Локомотив Мездра” с 3.5:0.5. Христо Жечев постигна важни победи над Александър Давидов и Бойко Цонев, и завърши с +2=2–0. Христо Димов пък надигра Петко Петков в много интересен ендшпил и завърши с +1=3–0. Резултатът на Деян Димитров и Цветомир Димитров с +1=2–1.
„Хармония” много добре се възползва от промяната в регламента за 14 ДОП – шампионът се определя в зависимост от набраните брой точки, а не мач точки. Така тимът от Шабла завърши първи, въпреки че загуби от „Спартак Плевен 21” с 1.5:2.5.