Завършиха два майсторски турнира на сървъра на ICCF с участието на наши състезатели. В турнира WS/MN/028 от 5 категория IM Стефан Сергиев постигна 7,5 точки. Само половин точка под нормата за IM и 1 под нормата за SM към която той се стремеше. В турнира WS/MN/030 от 5 категория Бранимир Белчев постигна 4 точки и остана назад в класирането.

Две партии остават да се играят в силния международен  гросмайсторски турнир организиран от Испанската федерация по кореспондентен шахмат – AEAC 5 Years – Alhambra. Турнира е от силната 12 категория и в него взе участие нашият SM Валентин Йотов. Той проведе турнира изключително силно и само малшанса турнира да напусне испанеца Barrios Troncoso и решението неговите партии да се анулират попречиха на Валентин да покрие втори бал за гросмайстор. Нещо ,което не се съмняваме предстои съвсем скоро. Голямо впечатление прави победата на нашият представител над GM Dothan от Израел /ЕЛО-2645/. Да пожелаем на Валентин в най-близко бъдеще втори бал и съответно присвояване на титлата Гросмайстор!

Продължава  Henry Southwell Memorial  с участието на SM Георги Сапунджиев. Турнира започна на 23 март 2009 г. и е от 7 категория , организиран от английската федерация по кореспондентен шахмат. Борбата е още в дебютната си фаза и нашият представител има три ремита от три завършени партии. Да пожелаем успех на SM Георги Сапунджиев в трудната борба!