1 International rapid Corr.Cess-Cup 2013

 

Организира се от Австрийската Федерация по КШ (Oesterreichischer SchachbundFachgruppe Fernschach). Начална дата: 01.06.2013
Всички записи ще се приемат до 15-ти април две хиляди и тринадесет. Партиите ще се играят на сървъра на ICCF по Правилата на ICCF, валидни от 1-ви януари 2013.
Контрола: 15 дни за 10 хода (отпуск: 15 дни / година)
Турнирът не важи  за рейтинг. Играят се по 3 партии, като при равенство в точките за следващия кръг се класира състезателят, играл 2 партии с черните.

Таксата за участие е € 5. Всеки има право само на една заявка. Турнирът има и награден фонд.

Заявки се приемат до 15.04.2013 и трябва да включват следното: имената на играча, ICCF ID номер, адрес (електронна поща и / или пощенски където е приложимо) , код на държавата.

Заявки и повече подробности за турнира - Rudolf Hofer fernschach@chess.at

 

International CC Open tournament “RCCA 20 years”

По случай 20-годишнината Руската асоциация по  кореспондентен шах (RCCA) организира Международен Открит турнир. Той ще се играе в три етапа: квалификации, полуфинали и финал Всички етапи се играят само на сървъра на ICCF.
Контрола: 40 дни за 10 хода на всеки етап. 

Началната дата на квалификационните турнири е април, 24.04.2013. Играят се в групи от 7-11 играчи (Round Robin система) в рамките на 18 месеца. Незавършени партии се присъждат. Разпределението на играчите в предварителните групи ще бъде на случаен принцип. Победителите от всяка група се класират за полуфиналната фаза. Всеки играч може да участва в неограничен брой предварителните групи за е, но няма да може да се класира за повече от 2 полуфинални групи и за повече от 1 място на финала.
Таксата за участие в предварителния етап е 10 евро или 13 USD.

Победителите от квалификационните групи играят на полуфиналите без такса. Носителите на звание ICCF GM или ICCF SIM и играчи с рейтинг равен или по-голям от 2400 могат да играят направо на полуфиналите, като (ако не са победители в предварителна група) заплащат такса от  10 евро или 13 USD.

Заявките трябва да съдържат  имената на играча, дата на раждане, ICCF ID, броя на групите и имейл адрес. Заявките за участие и таксите се изпращат се през Националните Федерации. Краен срок за заявки – 15.03.2013.

Повече подробности на страница на турнира - www.rcca20.narod.ru