Първи впечатления

 

Пристигнах на мястото където ще се проведе конгреса на  ICCF  един ден по-рано от обикновено. Това ми позволи да разгледам спокойно града и околностите и да събера първите си впечатления.

Първото нещо, което аз не съм свикнал (но на това географско положение и в това  време на годината ) е ,че има дълъг ден 20 часа и кратка нощ - трае само 4 часа (между 23 и 03 през нощта наше време).

Градът в околностите на Хелзинки Jarvenpaa се намира, на 30 мин с кола и има около 40 000 жители, но аз имам силното чувство, че всичко е много по-спокойно в сравнение с  нашите градове. Всичко е зелено с много дървета и тревни площи, алеи и пейки за почивка, така да се каже един огромен парк. Човек остава с  впечатлението, че в региона е рай да живеят в мир, медитация и хармония с природата. Наблизо до хотела е брега на най-голямото езеро Tuusula.

 Днес е  т. нар. “Welcome Party”, а утре е  официалното откриване на конгреса. На сутринта, също ще има награди за специални постижения, включително награждаването на 24-тият Световен шампион.

 Относно избора за нов президент на ИКЧФ има невероятно задкулистно лобиране за кандидатите за президенти Ерик Рух (FRA) и Тунч Хамарат (AVS). Битката между двамата обещава да бъде невероятно вълнуваща !

Мариян Шемр - световен шампион по кореспондентен шах