Завърши 24-тото Държавно отборно първенство по кореспондентен шахмат (24. Bulgarian Team Championship). Както винаги, турнирът премина в дружеска и приятелска атмосфера, изиграха се много интересни и оспорвани партии, но всичко беше абсолютно в дух на коректност. Шампионатът започна на 15.11.2022 г. и продължи по-малко от година – до 30.10.2023 г. В него взеха участие 4 отбора, всеки от по 4 състезатели, които изиграха помежду си по 2 партии с разменени цветове което изключи каквото и да е облагодетелстване на някой отбор.
На практика борбата за шампионската титла се превърна в двубой между старите съперници - отборите на „Локомотив“ (Мездра) и “Враца” (Враца). В крайното класиране за рекорден шести път първото място зае отборът на „Локомотив“ (Мездра) с 5 мач точки (+2,=1,-0). На второ място остана отборът на “Враца” (Враца) с 4 мач точки (+1,=2,-0). Третото място зае отборът на Спартак (Плевен) с 2 мач точки (+0,=2,-1), а четвърти остана отборът на Черно море (Варна) с 1 мач точка (+0,=1,-2). Съдия на турнира беше IM Милен Петров.
Повече подробности за турнира може да видите на адрес https://www.iccf.com/event?id=100233.
Още веднъж честито на победителите и участниците! С благодарност за участието и уважението към Вътрешния календар УС на БАКШ им желае здраве и нови шахматни успехи !

УС на БАКШ