На  15.03.2015 г. започва Турнира на Кандидатите от Европейски Шампионат 2015. Той ще се играе на сървъра на ICCF. Играчите класирали се на първите две места от всяка кандидатска секция отиват на финалния турнир. Всяка секция ще се състои от 13 играчи, като Турнирният Организатор си запазва правото да промени броят на 11, 15 или 17. В Турнира на Кандидатите имат право да участват играчи, покрили поне един от следните критерии:

а) играчи с ело рейтинг поне 2500

б) играчи притежаващи титла GM

в) играчи с титла SIM и рейтинг над 2400

г) играчи с титла IM и рейтинг над 2450

д) играчи участвали в полуфинали 68 и 69 на Европейския шампионат, постигнали резултат поне 55% и неизползвали това си квалификационно право до този момент

е) играчи участвали в предишни или текущи Финали, постигнали резултат поне 45% и неизползвали това си квалификационно право до този момент.

Моля, всички заинтересовани играчи, отговарящи на поне един от горните критерии, да пишат до мен или до Г-н Александър Парушев, не по-късно от 15.02.2015 г. Кандидатурата трябва да съдържа трите имена на играча, адрес на електронната му поща, ICCF номер, както и съгласно кой от критериите кандидатства.

Таксата за участие в турнира е 40 лв, които следва да се преведат по сметка на БФКШ.