На 15.04.2010 стартира първият официален турнир на БФКШ, който ще се играе на собствения портал на федерацията за онлайн игра. До стартовата дата предстои, участниците в ПФ/149 да получат данни за влизане в системата, която вече е достъпна на адрес http://bccf.webchess.eu . Софтуерът е разработен и се поддържа безвъзмездно от фирма “СофтКонсултГруп” (http://www.softconsultgroup.com), която проявява траен интерес да развива портала занапред, като така активно подкрепя и участва в популяризирането на кореспондентният шах у нас.
Всеки участник в турнир, регистриран в системата за онлайн игра на БФКШ, ще получи потребителско име и парола за достъп. Партиите се играят през уебинтерфейс, като освен стандартните функционалности се предвиждат и много допълнителни и полезни възможности, даващи повече удобства на играчите, многоезична версия и т.н. Участниците имат достъп единствено до собствените си партии, с което се гарантира повече сигурност и контрол над информацията.
УС на БФКШ изказва благодарност на Никола Антонов, за неговата безкористна и безрезервна помощ в създаването на собствен сървър на БФКШ !