PostHeaderIcon Завърши 4 Открит турнир “Купа Мездра 2021″

август 21st, 2021 Author: Parushev

Завърши 4 Открит турнир “Купа Мездра 2021″. След традиционно много оспорвана игра, което си личи от таблицата на турнира, където 5 състезатели се вместиха в рамките на 1 точка, първото  място зае редовният участник в състезанията от Вътрешния календар и състезател на ШК „Локомотив“-Мездра ССМ Данаил Димитров с много добрия резултат 6/8. След него на другите две призови места с абсолютно еднакви показатели се класираха втори Мартин Коцев, играл с черните фигури в личната им среща, и трети Ивайло Гаврилов с резултат 5,5/8. По-нататък следват ССМ Александър Парушев и ССМ Тошко Кирков с резултат 5/8, ССЕ Бранимир Белчев (4,5/8), Димитър Гаврийски (3,5/8), Йордан Стойков и Димитър Аналиев.
Повече подробности за турнира може да видите на адрес https://www.iccf.com/event?id=90549.
Както обикновено, турнирът премина в дружеска и коректна атмосфера.
Честито на победителите! Благодарим на всички състезатели за участието и за коректните им поведение и игра и им желаем най-вече здраве и много житейски и шахматни успехи!

УС на БАКШ

PostHeaderIcon Завърши 12 ДИП - рапид

август 20th, 2021 Author: Parushev

Завърши 12 ДИП – рапид. След традиционно много оспорвана игра, което си личи от таблицата на турнира, в крайното класиране трима състезатели завършиха с еднакъв резултат 4,5/6 - IM Александър Давидов, ССМ Тошко Кирков и ССМ Данаил Димитров. След прилагането на Критерии за класиране в индивидуални първенства, приети от УС на БФКШ, първото място зае редовният участник в състезанията от Вътрешния календар и състезател на ШК „Локомотив“-Мездра ССМ Данаил Димитров. След него на другите две призови места с абсолютно еднакви показатели се класираха втори IM Александър Давидов, играл с черните фигури в личната им среща, и трети ССМ Тошко Кирков. По-нататък следват Димитър Гаврийски, Любомир Кайтазки, Йордан Стойков и Димитър Аналиев.
Повече подробности за турнира може да видите на адрес http://bccf.webchess.eu/chess_tournament_stats.php?tournament_id=85
Традиционно турнирът премина в дружеска и коректна атмосфера.
Честито на победителите! Благодарим на всички състезатели за участието и за коректните им поведение и игра и им желаем най-вече здраве и много житейски и шахматни успехи!

УС на БАКШ

PostHeaderIcon Завърши 12 ДИП - блиц

юни 6th, 2021 Author: Parushev

Завърши 12 ДИП – блиц. След традиционно много оспорвана игра, което си личи от крайното класиране, с титлата се окичи младият и много перспективен състезател на ШК „Локомотив“-Мездра Мартин Коцев с отличния резултат 4,5/6. Слез него с абсолютно еднакви показатели се класираха трима участника – (по азбучен ред) ССЕ Димитър Гаврийски, IM Любомир Ценков и ССМ Тошко Кирков с 4/6, а на още половин точка остана ССМ Данаил Димитров. По критерий №6 и тримата състезатели заеха второ място и се окичиха със сребърните медали. Подробности за турнира може да видите на адрес http://bccf.webchess.eu/chess_tournament_stats.php?tournament_id=86
Традиционно турнирът премина в дружеска и коректна атмосфера.
Честито на победителите! Благодарим на всички състезатели за участието и за коректните им поведение и игра и им желаем най-вече здраве и много житейски и шахматни успехи!

УС на БФКШ

PostHeaderIcon Завърши Купа България 2020

май 25th, 2021 Author: Parushev

Завърши турнирът Купа България 2020. Турнирът напълно опроверга критиците на Вътрешния ни календар със своята масовост – 19 състезатели, както и с безкомпромисната борба в него – резултатните партии са 100 или почти 58,5 %.
В крайното класиране първото място без загуба заслужено зае талантливият наш състезател IM Любомир Ценков с отличния резултат 13,5/18 (+9, =9, -0). На половин точка от него на второ място остана ССМ Александър Парушев – 13/18, а на трето място със същия резултат, но с по-лоши допълнителни показатели, остана IM Деян Димитров. Трябва да се отбележи и че след тях с резултат 12,5/18 се класираха 4 състезатели.
Повече информация можете да намерите на адрес Cross Table (iccf.com)
Честитим успеха на победителите и им желаем нови шахматни успехи. А на всички участници благодарим за участието и уважението към БФКШ и им желаем най-вече здраве, както и успехи в живота и в частност в КШ.

УС на БФКШ

PostHeaderIcon Завърши 4 ГИП “Мездра 2021″

април 17th, 2021 Author: Parushev

Завърши поредният турнир от веригата, организирана от ШК „Локомотив“-Мездра, 4 Градско Индивидуално Първенство по КШ „Мездра 2021“. Традицията тези турнири да са много оспорвани беше спазена и борбата за челните места беше ожесточена, като почти всички участници се бориха за медал. Така в крайното класиране първите петима състезатели се вместиха в рамките само на 1/2 точка, На първо място с актив от 4/6 се класира ССМ Александър Парушев. Второто място с абсолютно еднакви показатели, но играл с белите фигури в личната среща, зае ССМ Данаил Димитров. Състезателите, заели трето до пето място, също постигнаха абсолютно еднакъв резултат - 3,5/6. За определяне на крайното класиране се наложи да се приложи критерий 5 от Критерии за класиране в турнирите на БАКШ“, публикувани на сайта на БАКШ. Така третото място зае ССЕ Бранимир Белчев, четвъртото – ССМ Тошко Кирков, а петото – ССМ Деян Давидов.

Подробности за турнира можете да видите на адрес https://www.iccf.com/event?id=90696

Честито на победителите! Благодарим на всички състезатели за участието и за коректните им поведение и игра и им желаем най-вече здраве и много житейски и шахматни успехи!

УС на БАКШ

PostHeaderIcon Завърши 4 ГИП “Мездра 2021″ Блиц

април 12th, 2021 Author: Parushev

Здравейте,

Завърши поредният турнир от веригата, организирана от ШК „Локомотив“-Мездра, 4 Градско Индивидуално Първенство по КШ „Мездра 2021“ Blitz. По традиция борбата за челните места беше много оспорвана и в крайното класиране първите четирима състезатели се вместиха в рамките само на 1/2 точка, На първите две места с еднакъв актив от 4,5/6 се класираха ССМ Тошко Кирков и ССМ Данаил Димитров, като само това, че е играл с черните в личната среща, отреди победата в турнира за Председателя на ШК „Локомотив“-Мездра. На трето и четвърто място по същия начин с актив от 4/6 се класираха съответно ССМ Деян Давидов и IМ Любомир Ценков, Подробности за турнира можете да намерите на сървъра на БАКШ на адрес http://bccf.webchess.eu/chess_tournament_stats.phptournament_id=84

Честито на победителите! Благодарим на всички състезатели за участието и за коректните им поведение и игра и им желаем най-вече здраве и много житейски и шахматни успехи!

УС на БАКШ

PostHeaderIcon Завърши 4 ГИП “Мездра 2021″ Рапид

март 28th, 2021 Author: Parushev

Завърши поредният турнир от веригата, организирана от ШК „Локомотив“-Мездра, 4 Градско Индивидуално Първенство по ускорен КШ „Мездра 2021“ Rapid. По традиция борбата за челните места беше много оспорвана и в крайното класиране призьорите се вместиха в рамките на 1 точка. Победител стана непрекъснато прогресиращият наш състезател ССМ Данаил Димитров с отличния резултат 5/6. На второ и трето място, класирани по допълнителни показатели, с резултат 4,5/6  се наредиха ССМ Деян Давидов и ССМ Тошко Кирков, а четвърти с 4/6 остана ССЕ Димитър Гаврийски. Подробности за турнира можете да намерите на сървъра на БАКШ.

Честито на победителите и им желаем здраве и нови успехи! Благодарим на всички състезатели за участието и за коректните им поведение и игра.

УС на БАКШ

PostHeaderIcon Завърши 11 ДИП за ветерани

февруари 8th, 2021 Author: Parushev

Завърши 11 ДИП за ветерани. Турнирът потвърди реномето си на един от най-сериозните и оспорвани  в календара на БАКШ, а участниците се представиха като истински ветерани (Стар, заслужил деец в някоя област). За оспорвания характер на турнира говори фактът, че първите четирима в крайното класиране се вместиха в рамките само на половин точка, а медалите се разпределиха след прилагането чак на критерий №5. Така в крайното класиране победител стана IM Любомир Ценков с отличния резултат 5,5/7, следван от ССМ Тошко Кирков със същия резултат. Третото място зае ССЕ Александър Парушев 5/7, а четвърти също с 5/7 остана Димитър Гаврийски.
УС на БАКШ честити на победителите, изразява своята благодарност за участието и уважението към БАКШ на останалите участници, а на всички пожелава здраве и нови успехи в живота и шахмата!

УС на БАКШ

PostHeaderIcon Хуманен жест на наш кореспондентен шахматист

януари 7th, 2021 Author: Parushev

Всички редовни членове на БАКШ и членовете на техните семейства могат да се обръщат за безплатен неврологичен преглед, изследването ЕЕГ и консултация към д-р Любомир Кайтазки - тел. 0897 4477 42.

PostHeaderIcon НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯТА ОТ ДЪРЖАВНИЯ СПОРТЕН КАЛЕНДАР ПРЕЗ 2021 ГОДИНА

януари 3rd, 2021 Author: Parushev

Н А Р Е Д Б А
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯТА
ОТ ДЪРЖАВНИЯ СПОРТЕН КАЛЕНДАР
ПРЕЗ 2021 ГОДИНА

I. Купа България 2021
1. Започва на 15 януари 2021 г.
2. Турнирът е със статут и на полуфинал на ДИП.
3. Право на участие имат всички български кореспондентни шахматисти, членове на БАКШ.
4. Срок за заявки – 12 януари 2021 г. вкл.
5. Играе се на сървъра на ИКЧФ.
6. Контрола на игра: 30 дена за 10 хода с натрупване.
7. Победителят се обявява за носител на Купата на България за 2021 г.
8. Класиралите се на първите 3 места добиват право на участие във финала за ДИП.
9. При подадени повече 15 заявки се сформират 2 равнопоставени групи с еднакви права.

II. ДИП – 56 Финал
1. Започва на 1 декември 2021 г.
2. Право на участие във Финала за Държавно индивидуално първенство имат следните състезатели:
a) Класиралите се на 1,2,3 място от Купа България с начало 15 януари 2021 (при дележ на места победилите се определят от регламента на турнира) и шампионът в ДОП - ветерани.
б) Право за участие имат всички шампиони на България.
в) Класиралите се на 2 и 3 място в ДИП 55.
г) Кореспондентни шахматисти с Ело над 2400.
д) В случай на нужда турнирът се допълва с кореспондентни шахматисти с Ело над 2350 + международно звание.
3. Турнирът не важи за международно Ело.
4. Срок за заявки – 28 ноември 2021 г. вкл.
5. Играе се на сървъра на ИКЧФ.
6. Контрола на игра: 50 дена за 10 хода с натрупване.

III. 23 Държавно отборно първенство – Финал
1. Започва на 1 ноември 2021 г.
2. Право на участие във Финала за Държавно отборно първенство имат само отбори, платили такса за участие 40 лв.
3. Срок за заявки – 27 октомври 2021 г.
4. Играе се на сървъра на ИКЧФ.
5. Контрола на игра: 30 дена за 10 хода с натрупване.

IV. 12 Държавно индивидуално първенство за ветерани
1. Започва на 1 март 2021 г.
2. Право на участие в Държавното индивидуално първенство за ветерани имат всички кореспондентни шахматисти, членове на БАКШ и навършили към 01.03.2021 г. 60 години.
3. Срок за заявки – 25 февруари 2021 г.
4. Играе се на сървъра на ИКЧФ.
5. Контрола на игра: 30 дена за 10 хода с натрупване.

V. 12 Държавно индивидуално първенство по ускорен кореспондентен шах
1. Започва на 1 април 2021 г.
2. Право на участие в Държавното индивидуално първенство по ускорен кореспондентен шах имат всички кореспондентни шахматисти, членове на БАКШ.
3. Срок за заявки – 28 март 2021 г.
4. Играе се на сървъра на БАКШ.
5. Контрола на игра: 20 дена за 10 хода с натрупване.
6. По време на турнира състезателите нямат право на отпуск.

VI. 12 Държавно индивидуално първенство по кореспондентен шах - блиц
1. Започва на 1 май 2021 г.
2. Право на участие Държавното индивидуално първенство по кореспондентен шах - блиц имат всички кореспондентни шахматисти, членове на БАКШ.
3. Срок за заявки – 27 април 2021 г.
4. Играе се на сървъра на БАКШ.
5. Контрола на игра: 10 дена за 10 хода с натрупване.
6. По време на турнира състезателите нямат право на отпуск.

VII. IV Открит турнир по кореспондентен шах за Купа „Мездра 2021″
1. Организатор: ШК “Локомотив”- Мездра.
2. Започва на 6 януари 2021 г.
3. Право на участие имат всички членове на БАКШ и всички състезатели на ШК
“Локомотив”-Мездра.
4. Срок за заявки – 4 януари 2021 г.
5. Играе се на сървъра на ИКЧФ.
6. Контрола на игра: 30 дена за 10 хода с натрупване.

VIII. IV Открито градско индивидуално първенство по кореспондентен шах на гр.Мездра
1. Организатор: ШК “Локомотив”- Мездра.
2. Започва на 20 януари 2021 г.
3. Право на участие имат всички членове на БАКШ и всички състезатели на ШК
“Локомотив”-Мездра.
4. Срок за заявки – 18 януари 2021 г.
5. Играе се на сървъра на ИКЧФ.
6. Контрола на игра: 30 дена за 10 хода с натрупване.

IХ. IV Открито градско индивидуално първенство по ускорен кореспондентен шах на гр.Мездра
1. Организатор: ШК “Локомотив”- Мездра.
2. Започва на 3 февруари 2021 г.
3. Право на участие имат всички членове на БАКШ и всички състезатели на ШК
“Локомотив”-Мездра.
4. Срок за заявки – 1 февруари 2021 г.
5. Играе се на сървъра на БАКШ.
6. Контрола на игра: 20 дена за 10 хода с натрупване.
7. По време на турнира състезателите нямат право на отпуск.

Х. IV Открито градско индивидуално първенство по кореспондентен шах - блиц на гр.Мездра
1. Организатор: ШК “Локомотив”- Мездра.
2. Започва на 17 февруари 2021 г.
3. Право на участие имат всички членове на БАКШ и всички състезатели на ШК
“Локомотив”-Мездра.
4. Срок за заявки – 15 февруари 2021 г.
5. Играе се на сървъра на БАКШ.
6. Контрола на игра: 10 дена за 10 хода с натрупване.
7. По време на турнира състезателите нямат право на отпуск.

XI. Други
1. Ако броят на участниците в даден турнир е до 6 включително, състезателите играят по 2 партии помежду си с разменени цветове.
2. Ако броят на отборите в 22 Държавно отборно първенство е до 6 включително, те играят по 2 срещи помежду си с разменени цветове.
3. При определени обстоятелства УС на БАКШ си запазва правото на промени в отделни турнири.
4. За заявки и допълнителна информация за всички турнири:
Александър Парушев – тел. 0887000716, E-mail: altepar@bgnet.bg с копие до alteparchess@gmail.com.

БФКШ
База данни
Партньори


Архиви
Категории
ICCF
Форум
Шах форум
За България
Абонирай се!

d=document; d.write('Tyxo.bg counter<\/a>'); //-->